ECM Europe BV

Uw partner voor het leven.

Referenties

The drive van… Annie van Alderen

De één gaat het liefst met vervroegd pensioen. De ander werkt door tot de pensioengerechtigde leeftijd of zelfs nog wat langer. Tot slot is er nog de categorie ik blijf werken zolang het leuk is, waar Annie van Alderen tot behoort. De cleanroommedewerker van ECM Europe viert dit jaar haar tachtigste verjaardag, maar denkt zeker niet aan stoppen.

Vertel eens Annie, hoe hou je het zo lang vol?

“Ik wil vooral iets nuttigs doen. Toen ik halverwege de vijftig was, heb ik een tijdje thuis gezeten. Ik haakte aan bij een hobbyclub, bakte taarten en fietste volop, maar ik miste de voldoening die ik van werken wel krijg. Zolang ik dat voel én waardering krijg, blijf ik werken.”

In 2001 begon je bij ECM. Hoe kwam je hier terecht?

“Ik kende Dianne Vogels nog van mijn vorige werk. Daar waren we collega’s. Toen ze jaren later bij ECM cleanroommedewerkers zochten, vroeg Dianne of ik ervoor openstond om weer te gaan werken. Dat wilde ik wel, want ik was het thuiszitten allang beu. En al helemaal voor en met Dianne.”

Hebben jullie een speciale band?

“Nou en of. Dianne noemt me niet voor niets haar stiefmoeder. Ik denk dat het zo goed klikt omdat we hetzelfde motto hebben. We zijn allebei van het niet lullen, maar poetsen.”

Heb je dat met meer ECM’ers?

“Iedereen vindt het geweldig dat ik nog steeds werk. Ze noemen me oma. En als ik er niet ben, missen ze me. Dankzij mijn collega’s voel ik me nog erg gewaardeerd.”

Hoe ziet je werkdag er doorgaans uit?

“Ik sta om vijf uur op. Dan neem ik koffie en een broodje, douche ik en zit ik rond kwart over zes in de auto. Als ik op de zaak ben, ruim ik samen met Jeanne eerst even de keuken op, zodat die weer netjes is voor de werkdag. Van kwart over zeven tot kwart over vier gaan we aan de slag in de cleanroom.”

Welke werkzaamheden voeren jullie uit?

“We assembleren medische hulpmiddelen voor bijvoorbeeld openhartoperaties, en nier- en levertransplantaties. Het feit dat we levensreddende producten samenstellen, maakt mijn werk extra waardevol.”

En dat verveelt nooit?

“Nee hoor, want sets blijven veranderen en iedere order is anders. Voor mij is elke werkdag een leuke dag. Ik heb collega’s van alle leeftijden en iedereen wil me helpen. En we hebben het sowieso goed bij ECM. Er is veel persoonlijke aandacht en we worden regelmatig verrast. De ene keer met iets lekkers, de andere keer met een leuke attentie.”

Wat zegt je familie er eigenlijk van dat je nog werkt?

“Mijn dochter zegt altijd: ‘Ons mam kan niet anders.’ En mijn broer: ‘Je werkt niet om te leven, maar je leeft om te werken’. Voor mij geldt het laatste. Ik heb in het weekend trouwens alle tijd voor familiedingen.”

Wat doen jullie zoal samen?

“Op zaterdag gaan we vaak het dorp in, of uit eten. Op zondag is het tijd om te poetsen en de tuin weer netjes te maken. ’s Avonds ga ik lekker in bad en dan is het alweer bijna maandag. Dan kan de werkweek weer beginnen!”

over ECM Europe BV